Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

Zoek je grenzen op

Zoek je grenzen op!

Zeilen is één van mijn favoriete bezigheden. Ik hou van het leven op het water, van je overgeven aan de omstandigheden, grenzen opzoeken en de basic lifestyle die onze boot met zich meebrengt. Daarnaast dwingt het zeilen me met regelmaat uit mijn comfort zone: Het is niet altijd even leuk of comfortabel, maar soms moet je uitvaren onder niet zo ideale omstandigheden om ergens te komen. Mijn lichaam is daarbij een remmende factor; door fibromyalgie heb ik niet altijd genoeg kracht om de dingen te doen die moeten gebeuren aan boord en in alle eerlijkheid maakt me dat ook weleens angstig.

Niet de baas zijn is niet zomaar uit je comfort zone, dat is een keiharde confrontatie met jezelf en je beperkingen. Soms geef ik toe aan die angst, maar steeds vaker vind ik dat ik dat niet moet doen, dat ik het moet aangaan en zien wat er gebeurt. Ik zeil al meer dan 30 jaar, er is nog nooit iets oncontroleerbaars gebeurd en waarom zou dat nu wel zijn?

Ik zoek graag grenzen op

Ik moet misschien even vertellen, dat de keren dat ik mij op de Noordzee waagde, ze mij telkens trakteerde op heftige omstandigheden en ik daardoor een diep respect voor haar heb ontwikkeld en telkens weer roep dat ik ‘nooit meer die effing zee op ga’.
Maar desondanks vond ik mezelf op een gewone zomerse donderdag toch weer op een razend stukje zee. Een zee die nog niet gekalmeerd was na een wekenlange harde noordelijke wind, maar zonder genoeg wind om de behoorlijk hoge golven te matchen. Urenlang werden we alle kanten op gegooid, tot ze ons weer uitspuugde naar rustig water.

Ik keek achterom. De nauwe zee-opening waardoor we naar binnen waren gekomen, oogde sereen, met hier en daar een witte krul. Van een afstand lijkt alles makkelijk.
En dan komt de euforie. Weer gelukt, weer een grens verlegd waarvan ik dacht dat er geen rek meer in zat. Ik heb het weer geflikt. En al roep ik daarna altijd dat ik nu écht nooit meer ga… Ik weet dat ik dat wel doe. Want ik zoek graag grenzen op.

Trial and error

Dat verklaart waarschijnlijk waarom ik zo graag ondernemer ben: Vaker uit dan in mijn comfort zone en altijd onderzoekend of ik de grens van wat ik zelf als mijn grens beschouw toch nog een beetje op kan rekken. Meestal niet in theorie, maar gelijk, BENG!, in de praktijk. Trial and error. Komt er een bak water over, dan droogt het wel weer.
Het enige wat soms een beetje lijdt is mijn ego, dat denkt namelijk dat ik alles kan. Maar ook dat hoort bij het verleggen van je grenzen, want dat is niets anders dan leren. En ik hou van een steile leercurve. Lekker snel, lekker eng. En mán… Die euforie als blijkt dat het gewoon kán! Ik leef erop!

En dat is nou precies wat ik mijn klanten mee wil geven. Dat gevoel dat het wél kan. Zelfs als jij denkt dat het er niet in zit om je geld te verdienen met dat waar je hart van in vuur en vlam staat. Het kan namelijk altijd. Er is maar één remmende factor en dat ben jij, of eigenlijk: jouw onzekerheid, jouw gedachten over hoe het hoort/kan/moet.

Succesrecept

In mijn Succesrecept-traject onderzoeken we of wat jij doet écht is wat je het allerliefste wilt, hoe het beter of helemaal anders kan, en maken we stap voor stap een plan waar je daarna écht mee aan de slag kan, waar je de allerleukste klanten mee trekt. Het is een kwestie van durven misschien, van uit je comfort zone kruipen, écht je grens opzoeken, maar dan gebeuren er de mooiste dingen!

En het leuke is: deze zomer (tot 1 september) heb ik ook een verkort traject, de Smart Summer Boost. Daarin stel jij jouw aanbod, omzetdoel, doelgroep en plan scherp in maar vier weken. En als je zelfs dat nog te lang vindt, heb ik ook nog een dagprogramma voor je. Flink aan de bak, maar dan heb je ook wat. De keus is aan jou!
Wat het je oplevert is buiten een succesvol bedrijf, dat heerlijke gevoel van euforie, dat je het geflikt hebt! Ik gun het je zó!

Wil je meer weten? Eerst proeven? Stuur me dan een berichtje, dan kijken we wat bij jou past!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?