Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-alles

Wil je alles, maar krijg je nix?

December is bij ons een nogal volle maand. Naast Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw zijn er nog onze eigen verjaardagen, eentje vlak na Sinterklaas en eentje vlak voor Kerst. Daar tussendoor wordt er ook nog gewerkt en dit jaar ook verbouwd. Chaos dus.
En dat werkt bij mij door in mijzelf: Ik word er ook chaotisch van. Gelukkig heb ik mijn eigen kantoor om me terug te trekken (rustig en ruim genoeg om Corona-proof te werken; je bent welkom!), dat helpt. Maar dan nog. Ik wil zoveel. Ik wil ‘nog ff’ van alles doen. Liefst vandaag. En met een kop op chaos wordt dat ‘m dus echt niet.

Ik wil alles

Neem vandaag. Mijn thuiswerkdag. Mijn aan-mijn-bedrijf-werk-dag. Op de een of andere manier lukt dat niet. Deels vanwege die verbouwing met alle onrust en zooi die dat met zich meebrengt, deels vanwege andere verplichtingen vandaag. En toch moet dan die blog eruit. En moet er een contactmoment zijn met (toekomstige) klanten en moet er nog even een klusje worden gedaan dat ik had beloofd.
Maar ook moet de hond eruit, moeten we naar mijn moeder vanavond. En, en, en, en…

Ik wil alles.

Altijd.

Omzet goed. Werkgeluk beroerd.

En dat had ik tot niet zo lang geleden ook in mijn aanbod.

Ik wilde alles kunnen, alles doen, overal voor openstaan. Dat stond op mijn website en in mijn social media. Ik slingerde van de ene naar de andere kant, zonder me druk te maken over consistentie.
En omdat ik dat allemaal wilde, gebeurde er… Van alles, behalve dat wat ik wilde.
Ja, er kwamen opdrachten. En ja, daar zaten leuke tussen.
Maar werd ik er echt gelukkig van? Nah…

Mijn alles werd eigenlijk net nix.
Omzet zat, maar steeds minder voldoening en plezier.
Ja, dat kan dus ook hè! Dat het geen kommer en kwel is als je naar de cijfers kijkt, maar wel in je hoofd, omdat het niet is wat je wilde.
Dat gebeurt best vaak zelfs.
En wat doen we dan?
We gaan door. Want we hebben nix te klagen. Het kan altijd beter, maar dat mogen we niet zeggen.

Oh, echt niet?

En je mooie dromen dan? Je ideale bedrijf? Al die doelen die je zou bereiken?
Geef je dat dan zomaar op? Omdat je niet mag klagen?

Bullsh*t!

Je durft niet.
Ja echt. Je durft niet. En dat snap ik best hoor, had ik ook. Maar, kom op!
Blijf je echt liever lekker hangen in je veilige chaos van alles en nix? Van werk waar je niet gelukkig van wordt? Van veel te weinig klanten waar je blij van wordt?

Stel je voor…

Stel je voor dat je altijd mag doen waar je het allerblijst van wordt!
Werken met de klanten waar je met een smile van oor tot oor aan denkt!
Ertoe doen, het verschil maken voor je klanten.

En dan…

Niet dat je dan niet meer te veel wilt hoor, trust me… Been there, done that. Maar dan is het niet meer erg. Dan leidt veel willen tot veel resultaat. En met een goede planning kan je jezelf dan prima in de hand houden.

Want hoe chaotisch mijn dag vandaag ook is: Het frustreert me niet. Ik werk deze dag bewust zonder strakke planning, omdat ik weet dat ik die toch niet haal op een thuiswerkdag.
Geeft nix. Morgen weer naar kantoor, naar structuur en planning.
Wat ertoe doet, is dat deze blog bijna staat. Dat ik klaar ben voor mijn volgende afspraak. Dat ik vanmorgen een heerlijke energieke call had met een van die toppers waar ik mee mag samenwerken. Dat ik dagelijks doe waar ik gelukkig van word, waar ik energie van krijg, met de klanten waar ik altijd van droomde.

Zeg nou zelf. Dat wil je toch?

Hoe?

Nou, begin eens met mijn mini-magazine “Waarom de klanten niet komen” te downloaden. Daarin geef ik je 10 signalen dat er iets fout gaat met je bedrijf. En 5 tips om het direct te gaan verbeteren. Zodat ook jij die geweldige klanten krijgt.

Doen? Je vindt ‘m hier. Kan je gelijk aan de slag!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?