Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-wat-wil-jij

Wat wil JIJ? Tijd om jezelf blij te maken!

In mijn terugblik op 2020 vertelde ik dat ik een paar echt goede opdrachten had laten lopen, omdat ik gewoon geen ondersteunend werk meer wil doen. Dat leverde wel wat opgetrokken wenkbrauwen op. Hoezo vond ik dat gewoon? Voor sommige mensen is geld verdienen hard nodig, die kunnen niet zomaar alles op het spel zetten.

Euh… Rustig maar! Het is mijn ding hè, ik zeg niet dat iedereen dat moet doen! Maar voor mij voelt het logisch om te gaan voor wat ik voor ogen heb. En ja, het is fijn dat ik dat ook kán doen. Maar aan de andere kant ken ik mijzelf goed genoeg om te weten dat ik het hoe dan ook zo had gedaan. Want dat is hoe ik ben. Ik zei het al, ik maak het mezelf graag moeilijk; dat houdt me scherp. Daarbij kan ik heel goed zonder allerlei extra’s, dat hebben 12 jaar op het minimum leven me wel geleerd. Maar nogmaals: Dat ben ik!

Maar wat wil JIJ dan?

Stel, jij wilt dit ook, maar vindt het eng. Want inderdaad: Er moet brood op de plank, hypotheek of huur betaald etc. etc. Snap ik helemaal!
Er zijn manieren om het minder drastisch te doen. Bijvoorbeeld door met jezelf af te spreken dat je 50% van je tijd in je nieuwe idee steekt en 50% gebruikt om geld te verdienen met ‘het oude’. Of je rekent precies uit wat je nodig hebt en zorgt dat je daar voldoende omzet voor maakt.
Werken aan je droom geeft energie, dus gooi het dan ook lekker de wereld in, al is het nog niet klaar! Dat anderen weten waar jij mee bezig bent, helpt om vol te houden. Want heel eerlijk: Het vergt een berg doorzettingsvermogen, hoe dan ook. Maar de beloning is gewoon te groot om het niet te doen!

Stop met proberen

Daarom is het zo ontzettend jammer dat ik het zó vaak zie: Ondernemers die met prachtige dingen bezig zijn, maar ze te weinig tijd geven om écht tot bloei te komen en vervolgens opgeven. Om een tijdje later weer wat nieuws te proberen. En daar zitten een paar problemen aan.

  1. Het kost je bergen energie, die verspild voelt als je ermee stopt
  2. Je gaat je waanzinnig k*t voelen over jezelf: “Ik ben een loser die nooit iets afmaakt”, “Bij anderen lukt alles altijd, waarom kan ik dat niet?”

Als dit je triggert, moet je vooral verder lezen!

Want waar problemen zijn, daar zijn ook oplossingen.
De eerste is vrij logisch: Weet je van jezelf dat het bij jou zo werkt? Deel het dan nog even niet met de wereld, tot je zeker weet dat je hiermee doorgaat.
De tweede is wat lastiger, maar doenlijk. Je kunt namelijk NU besluiten daarmee te stoppen. Jouw bedrijf, jouw leven, jouw keuze!

Surprise: Alles wat je doet is een keuze, zelfs als jouw actie een reactie is op iets van buitenaf

Dat betekent dus dat je zelf aan het stuur staat. Beginnen is een keuze, stoppen ook.
En begrijp me niet verkeerd: Stoppen kan een goede keuze zijn, maar als beginnen en vervolgens stoppen voor je klaar bent een patroon is, dan is er iets mis en moet je met jezelf in gesprek.
Het brengt je namelijk niets dan frustratie.

Wat helpt er dan?

Eigenlijk maar één ding. Neem eens écht goed de tijd om te bedenken wat jij wilt. Waar word je het aller- allerblijst van, waar spring je je bed voor uit? Van welke klanten word je gelukkig?
Als je het antwoord op deze vragen weet, weet je veel beter wat je kunt gaan doen én is het ongelooflijk veel makkelijker om door te zetten. Want je bent geen loser als je steeds weer aan iets nieuws begint, je hebt gewoon nog niet scherp wat JIJ wilt.
Dat voelt al anders hè!?

Als ik je een advies mag geven (wat ik overigens sowieso ga doen… ????): Doe het! De uitkomst kan je verrassen. Of onderstrepen wat je eigenlijk al wist. Ga doen wat JIJ wilt!

En weet je niet waar te beginnen? Boek dan snel een GRATIS 30 minuten boost call bij mij, dan help ik je om echt te starten met doen wat je altijd al wilde!

 

 

 

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?