Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-waar-wacht-je-op

Wanneer ga jij doen wat je écht wilt? Waar wacht je op?

Bekentenis: Ik háát sneeuw. Na december, that is. In december mag het van mij tot m’n knieën dik liggen, maar in februari wil ik sneeuwklokjes en narcissen, me verheugen op de lente. Los daarvan ben ik nu nog aan het revalideren en is het mij verboden om naar buiten te gaan in de sneeuw; mijn bijna-hele enkel wil graag de goede kant op blijven gaan. Kortom: Ik baal ervan.
Geen populaire mening geloof ik, maar ik kan er ook niets aan doen.

Er is wel meer trouwens waar ik niets aan vind en veel anderen wel

Bloemkool bijvoorbeeld… Brrr… Kan je me écht mee wegjagen!
Of Brad Pitt. Briljant in Inglorious Bastards, maar sorry, ik vind er nix aan verder.
André Hazes. Beiden. Krijg ik pukkeltjes van.
Manifesteren van succes. Rot op echt!

Nou ja, je snapt het. Ik ben ook niet echt bang om die mening te delen. Zeker als het gaat om dingen waar ik niemand kwaad mee doe. Doe jij lekker je eigen ding, doe ik het mijne. Als het gaat om gevoelige zaken ben ik écht wel wat genuanceerder en open voor discussie, maar altijd trouw aan mezelf.

Ik zie mezelf eindelijk terug in mijn bedrijf

Afgelopen week werden de leden van de Facebook-groep van Nicole Adelaars (Meer klanten door waardevolle content, een aanrader trouwens!) uitgedaagd hun Instagram-account te delen en te vragen wat je uitstraalde volgens de anderen. Erg waardevol en leuk, ik kreeg interessante leerpunten mee.  Maar het was nog eens extra leuk omdat ik voor het eerst termen over mezelf hoorde waarvan ik dacht ‘Ja, dat bén ik ook wel’ en nu zie je het eindelijk terug in mijn bedrijf:

“Een stoere badass, out of the box-uitstraling.”
“Vrolijk. Out of the box. Lekker gek.”
“Vol energie, klaar om aan de slag te gaan.”

Voor mij voelt dat allemaal ‘ik’ en dat weet ik nu dus ook over te brengen. Whoohoo!

In het verleden was dat wel anders. Ik vond dat de uitstraling zakelijk moest zijn, want anders werd ik misschien niet serieus genomen, of kreeg ik geen opdrachten op het niveau dat ik wilde. En dat klopte ook wel. Maar… Het gebeurde best vaak dat ik geen match bleek te zijn met de opdrachtgevers die me vonden. Want ik straalde iets totaal anders uit dan wie ik ben. Gevolg: Ik was lang niet altijd gelukkig in de opdrachten die ik deed. Zelfs de meer dan prima omzet maakte dat niet goed.
En dat gaat onvermijdelijk wringen. Vandaar ook mijn nieuwe logo. Een passende huisstijl en website zijn in ontwikkeling.

Het past als een jas, zo eentje die je pas uitdoet als ie in draden om je lijf hangt

Dat gevoel. Dat is precies wat je als ondernemer nodig hebt als basis voor succes.
Het punt is namelijk, dat je niet alleen jezelf voor de gek houdt als je iets uitstraalt dat je niet bent. Ook je opdrachtgevers krijgen niet wat ze verwachten.
Resultaat?

Euh… nix?

Ja echt!

Ja, oké: Er zullen best opdrachten zijn. En die kunnen best goed betalen ook. Maar de echte vraag is dan: Word je daar gelukkig van? Spring je ’s ochtends juichend uit je bed om lekker aan de slag te gaan?

Waarom doe je er nix aan?

En mocht het nou een beetje gaan kriebelen bij je: Waarom doe je er nix aan?
Waarom ga je maar door in die rat race van dingen die je niet leuk vindt?
Waarom blijf je maar opdrachten aannemen waar je stiekem buikpijn van krijgt?

Omdat dit nou eenmaal is waar je goed in bent?
Ja duh… Ik was retegoed in wat ik deed. Een vak waar ik min of meer toevallig in was gerold. En ik kan je zeggen dat het óók lastig was om dat gegarandeerde succes los te laten.

Maar er was die test die uitwees dat mijn beroep totaal niet bij mij paste. Tot grote verbazing en hilariteit van de tester trouwens, die zich afvroeg hoe dan?
En er was elke dag dat gevoel van ‘IK WIL HET ANDERS!’.

En er was het moment dat ik het gewoon deed

Omdat ik eigenlijk precies wist wat ik wél wilde.
Omdat ik wist dat het nu of nooit was.
En omdat ik wist dat ik óók retegoed ben in wat ik nu doe.

Wanneer ga jij nou eens doen wat je écht wilt?

Waar wacht jij op?
Op dé ingeving?
Op het juiste moment? Dat nooit komt, trouwens. Ik zeg het maar alvast.

Als je blijft wachten, gebeurt er nooit iets.
En zelfs als je (nog) niet weet wat dan wel, is het tijd om in actie te komen.

Geen idee hoe? Stuur me een berichtje, dan plannen we een brainstorm!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?