Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-sugar-coating

Sugar coaten? Ik ben er klaar mee!

Ik heb er nogal lang over gedaan om evenwicht te vinden tussen het hart op de tong en sugar coaten van mijn -vaak nogal uitgesproken- mening. Er was een punt waar het een stopte en het andere begon. En het moment waarop ik een tussenweg vond.
Ik neem je even mee in de snelle versie van die ontwikkeling.

De eerste omslag

Ik was begin 20 en solliciteerde naar een baan als vertegenwoordiger in een superleuk product: schrijfwaren in alle soorten en vormen. Ik woonde in Heerhugowaard en het bedrijf zat vlakbij Nijmegen. Het was de tijd zonder TomTom en Google Maps en écht… die dingen zijn speciaal voor mij uitgevonden! Ik ben verloren zonder. En dat was ik toen dus ook.
Maar daar had ik een handigheidje voor: ik ging gewoon uit van dubbele reistijd. Kon het nooit fout gaan. Hoewel de keren dat ik net op het nippertje op mijn bestemming was niet op een hand te tellen zijn. Ik zei het al: ik ben een drol in mijn weg vinden.

Gelukkig was ik op tijd bij het bedrijf waar ik solliciteerde.
Op de vraag of ik het makkelijk had kunnen vinden, zei ik ‘Nou, dat was best een ding. Ik ben daar heel slecht in!’.
Ik. Die kwam solliciteren als vertegenwoordiger. 0-1 voor de overige sollicitanten.
Mijn eerlijkheid werd gewaardeerd, maar de baan kreeg ik niet.
Het was het moment waarop ik besefte dat een mens ook té eerlijk kan zijn.

Het hart op de tong

Dat laatste, dat was lang een probleem.
Ik heb het hart nogal op de tong. En nou was deze situatie niet zo heel rampzalig (hoewel… het kostte me een baan!). Maar er zijn ook momenten geweest waarop ik met alle soorten van genoegen door de grond zou zijn gezakt.
Inmiddels heb ik geleerd om eerst even na te denken over wat ik zou willen zeggen. Of om de zaken net even wat gezelliger in te pakken.

Nu ben ik soms nog te fluffy

Tot nu zo’n beetje.
Want de tijd is gekomen om het gewoon te zeggen.
Tegen mijn (toekomstige) klanten dan.
Want ik bemoei me graag met hun zaken. Gevraagd en ongevraagd ????
Ik vind het namelijk ontzettend zonde als ik zie waar het mis gaat in hun business en zij niet. Als ik dan mijn mond hou… Da’s toch aso? Ik weet namelijk zéker dat ik ze kan helpen om er een topbedrijf van te maken!
Maar ik ben vaak nog wel een beetje te fluffy. Heb zo aangeleerd om een leuk en zacht pakketje te maken van mijn ongezouten mening dat ik opnieuw moet leren om het gewoon onverpakt te overhandigen. Daar heb jij namelijk veel meer aan; dan snap je gelijk wat ik bedoel. Ik word er steeds beter in, maar ik moet nog wel wat oefenen.
But I’ll get there!

Klaar met sugar coaten

En da’s maar goed ook. Want ik zie zoveel simpele oplossingen voor veel voorkomende fouten die jou tegenhouden je klanten te helpen. En ik ga het dus ook niet meer sugar coaten. Je krijgt ‘m gewoon van me zoals het is. Wel zo duidelijk en eerlijk. Want daar kan je wat mee.

Dus. Voor jou. Nu.
Als je zelf ook wel weet dat het beter kan. Mooier. Grootser.
Als je voelt dat je vlak bij het punt bent dat je ‘on fire’ gaat, maar hét moment maar niet komt.
Als je écht wilt shinen met het allerbeste dat je te geven hebt.
Als je durft te veranderen wat vertrouwd is.
En als je niet bang bent voor die grote mond van mij.

Proef dan eens van wat ik te bieden heb. Ongezouten, maar met de juiste kruiden.
De 10 meest voorkomende redenen waarom klanten jou niet vinden.
En 5 tips om te beginnen met verandering.

Go get it!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?