Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-start-before-you-re-ready

Start before you’re ready!

Ik heb het al eerder geschreven: 2020 zou het jaar zijn van werken aan mijn bedrijf. En ondanks de rare afslag die het leven nam voor ons allemaal, heb ik dat doorgezet.

Eng in deze tijd? Yup!

Het was hoe dan ook tijd om mijn comfortzone open te breken. Als je het anders wilt, als je meer wilt, dan is er geen keus. Vond ik.

Dus toch doen? Yup!
Start before you’re ready!

En het ging nog verder dan ik tevoren had bedacht.
Dat is trouwens altijd zo. Ga maar eens verbouwen thuis… Dat nieuwe kleurtje op de muur loopt áltijd uit de hand!
Een heel groot deel van mijn diensten heb ik geschrapt. Ik ga me richten op één ding. Een onderdeel van mijn werk dat ik het aller-, allerleukst vind.
Omdat wat ik nu zelf doe precies is wat ik met en voor mijn klanten doe, leek het me wel zo leuk om je mee te nemen op mijn reis. Natuurlijk, je stapt op een rijdende trein, want ik ben er al een tijdje mee bezig. Maar ik hoop toch dat je met me mee wilt rijden. Want het is een proces waar bijna elke ondernemer aan toe komt en hoe leuk is het dan om alvast het recept te kennen ????

Overigens was er een ding wat echt niet op het to-do-lijstje stond: Het veranderen van mijn bedrijfsnaam. Maar hoe meer ik erover nadacht, hoe logischer het werd. En na wat ge-pingpong met mijn coach en mijn andere helft is het gelukt om een naam te vinden die past als een jas. Helemaal ik zoals ik nu ben. Want hoe fijn de ‘oude’ naam is, hij past niet meer bij wat ik doe en wil.
(Overigens blijft MarjoleinInschakelen wel bestaan, als moederbedrijf zeg maar. Het is nog steeds een fijne naam, hij is ik én het is de naam waar het allemaal mee begon. Maar ik zal er niet meer mee naar buiten treden als alles klaar is.)

Wat ik ook alweer doe tegenwoordig?

Ik kijk met ondernemers naar hun aanbod en help ze te kiezen voor datgene wat nu het beste past. Dat betekent niet dat de rest over boord moet, maar dat ene wordt voor nu het belangrijkst. Datgene waar ze het aller-, allerblijst van worden.

Of ik help startende ondernemers er een te kiezen uit al die prachtige plannen die ze hebben. De beste, de mooiste en de leukste.

Dat ene plan of ene aanbod werken we uit met alles erop en eraan. Naam, prijs, klanten, communicatie… De hele boel. Als het klaar is, staat je concept als een huis, kun je vol aan de bak. Hoewel… daar ben je dan vast al mee begonnen… Want echt, als je datgene eruit pikt waar je van gaat zingen en springen, dan ben je niet meer te houden. Dan gaat het bijna vanzelf. Bijna…

En heel onbescheiden: Ik ben daar echt keigoed in. Een ster. Een conceptster! Of gewoon conceptenbakker. Want dat is het natuurlijk: We gooien alle ingrediënten bij elkaar en bakken daar het mooiste concept van dat je kunt bedenken.

Die naam dus

Nou, daar komt ie!

*Tromgeroffel*

Vanaf vandaag ga ik verder als… De Conceptenbakkerij

Start before you’re ready

En in het kader van ‘start before you’re ready’: Het logo is nog in de maak en de website is under construction.
Maar hey… Dat zegt allemaal niets over de inhoud hè! Die maak ik, gewoon nu al.

En zoals beloofd, neem ik je de komende periode mee in dit nieuwe avontuur.
Ik stuiter al weken en dat wordt alleen maar erger. Dus daar moet je wel tegen kunnen.

Trouwens, als je wilt, kan je natuurlijk zelf ook beginnen. Doen we het samen!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?