Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-quick-fix

Quick fix? Sorry, ik begin er niet aan!

Jaren geleden miste ik een traptreetje en scheurde mijn enkelbanden. Vijf weken voor de zeilvakantie, dus ik vroeg de fysiotherapeut om een turbo-behandeling, een quick fix, die ik na wat aandringen ook kreeg. Maar als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik meer geduld gehad…
Die enkel bleek namelijk veel zwaarder beschadigd dan toen gedacht en dat heeft al heel wat ongelukjes en ongelukken veroorzaakt. En nu zit ik met de ellende. Eigen schuld…

Als ik het doe, doe ik het goed!

Eerst even over de quick fix die ik toen kreeg. Lekker toch, dat de fysio daarin meegaat!? Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal euh…. overtuigend kan zijn als ik iets wil. Waarschijnlijk dacht ie: Nou ja, als jij dat wilt, mij goed. Jouw enkel.
En dat laatste hè, daar ben ik zelf niet zo van. Want als je mij om hulp vraagt, dan ga ik je ook écht helpen. En als je er niet vol voor gaat, dan help ik je dus niet, hoe graag ik dat diep in mijn hart ook wil.

Het zit zo.
Ondernemers komen bij mij binnen via de gratis boost call. Ik bereid me voor door ze een aantal vragen te stellen, hun website en socials te bekijken om het gesprek echt waarde te geven. Ze komen niet zomaar bij me hè, over het algemeen is er een behoorlijk groot probleem en dat willen ze oplossen. En te vaak denken ze dat dat ene half uurtje alles gaat veranderen. Dat alles daarna ineens gaat zoals ze willen.
Nou is het echt wel zo dat ze veel meenemen uit dat gesprek. Maar dé oplossing… Die komt er niet.
Los van dat niet kan in zo’n korte tijd, zou het ook wel gek zijn als ik die gratis weggaf.

Quick fix? Sorry, ik begin er niet aan!

En sowieso doe ik niet aan quick fixes. Dat is namelijk een schijnoplossing. Met een laagje vernis ziet alles er prima glimmend uit, maar daaronder zit nog altijd het probleem. En dat steekt vroeg of laat de kop weer op.
Het punt is namelijk dat je een probleem écht moet aanpakken om het op te lossen. Daarvoor moet je weten hoe het is ontstaan en dat uit de weg ruimen. En voor een bedrijf betekent dat meestal: Terug naar de tekentafel. Opnieuw aan de bak met opzet en uitvoering van je concept. En dan goed.
Dát is wat helpt.
Maar ja. Dat duurt dus minstens drie maanden. En dan staat alleen het concept waar je mee gaat werken. Doe je vervolgens niets, dan komt je probleem vanzelf terug.

Ja sorry. Ik ben niet van de positieve boodschappen als het hierom gaat.
Het gaat namelijk té vaak mis. Terwijl het plan staat, de vaardigheden er zijn, maar de commitment ontbreekt. Omdat we allemaal hopen op die quick fix. En dat het daarna dan vanzelf gaat.

Moeiteloos ondernemen kán!

En echt: Als je het goed doet, gaat het ondernemen, verkopen, succesvol zijn, ook steeds moeitelozer.
Maar daar gaat veel werk aan vooraf. Ook als je plan ijzersterk staat. Juist dan moet je een treetje harder, hoger en beter.
En dat is waarom het voor mij niet ophoudt na het neerzetten van het concept. Want als ik je dan loslaat, dwaal je af van je plan en zak je weer weg in de ellende waarvoor je bij me kwam. En dat wil je niet. En ik ook niet trouwens, want ik wéét hoeveel bloed, zweet en tranen het heeft gekost.
Er is dus leven na de Kickstarter! Gelukkig maar ????
Maar…. Het begint wel daar. Zelfs als je al jaren onderneemt, maar het gewoon niet meer ziet.
Geen quick fix, maar een good fix. Beter, toch?

Ik zeg nee tegen een quick fix. En jij?

Met die enkel ben ik nog niet klaar trouwens. Binnenkort wordt die gerepareerd. Ook geen quick fix, maar een heel ingrijpende, een echt goeie. Maar als het goed is, sta ik dan na een maand of drie weer als een huis. Bloed, zweet en tranen ongetwijfeld, en ik kijk er niet naar uit. Maar wel naar het resultaat, dus ik ga ervoor!

En als jij nou denkt: Nou, mijn bedrijf kan ook wel een échte fix gebruiken, boek dan even die gratis boost call. Dan geef ik je een voorproefje van wat het kan zijn!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?