Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-passief-inkomen

Passief inkomen? Daar is nix passiefs aan!

Impopular opinion!

Als je niet van gepeperde meningen houdt, moet je NU doorscrollen.
Ik wil namelijk even los. Op mijn stokpaardje: klanten krijgen/vinden/trekken.

Komt ie.

Geld verdienen zonder er iets voor te doen… Wie droomt er niet van?

Er zijn namelijk mensen die zeggen dat je zonder moeite geld kunt verdienen. Dat iedereen een passief inkomen kan genereren. Jij lekker op het strand en je online aanbod geld maken voor jou. Klinkt absoluut tof!

Ik sprak weer zo’n slachtoffer van die theorie. Dat geen idee had waarom het haar dan niet lukte, dat passieve inkomen, dat kon iedereen toch? Ze had een geweldige website, een prachtig LinkedIn-profiel met haar online aanbod uitgelicht, maar er kwamen niet eens reacties op.
Ze was de wanhoop nabij. Had flink geïnvesteerd in haar online aanbod, zowel in tijd als in geld. En nu bleef het grote succes uit.

Ja sorry (NOT), maar ik vind het niet zo gek.

Er is nix passiefs aan passief inkomen

Het lukt sowieso NOOIT als je niet vertelt dat je er bent en wat je te bieden hebt.
Bij de onderneemster waar ik het over heb, was niet alleen haar gedroomde inkomen passief. Ze was het zelf ook. Geen enkele activiteit te zien online. Lekker handig als je een online aanbod hebt.
Als de bakker zijn ramen en deuren dicht houdt, ziet ook niemand wat voor lekkers er te koop is; bovendien denkt iedereen misschien wel dat ie gesloten is. De klanten zullen in elk geval voorbij lopen zonder actie te nemen: nix te zien, nix te doen…

En het kan natuurlijk wel hè, een passief inkomen. UITEINDELIJK. Je moet er namelijk eerst lange tijd effing hard voor werken. Naam maken, resultaten boeken. En dan kun je er aan gaan denken om een online aanbod te starten waar je geen omkijken naar hebt. Maar dan nog moet je blijven werken, want zelfs de meest succesvolle ondernemers verkopen niet vanzelf.
Die bakker van daarnet, die heeft een etalage met zijn naam erop, maar óók een bord op straat dat de aandacht trekt, waar je (soms letterlijk) niet omheen kunt. Misschien volg je ‘m zelfs wel op social media, waar ie je dan lekker maakt met de meest waanzinnige taartjes… Terwijl je dat al wist hè, maar je moet er wel af en toe aan herinnerd worden…

Dat is het verraderlijke van het passieve inkomen

Het klinkt of je er niets voor hoeft te doen.
Maar niets komt vanzelf.

Het passieve deel komt pas nadat de klant zich heeft aangemeld, dan gaat het vanzelf lopen.
Maar wat daarvoor zit, da’s alles behalve passief.
En dat wil ik toch even gezegd hebben.

Moeiteloos. Dat kan wél!

Die onderneemster trouwens, uit het begin van dit verhaal, die denkt nog even na over wat ze nu gaat doen. En dat mag natuurlijk; alles omgooien is een beslissing die even moet indalen. Komt goed.

En nu moet jij nog van dat idee af. Dat je met niets doen bakken geld kunt verdienen. Tenzij je al 20 jaar bezig bent en zó bekend bent dat ’t wel kan. Maar dan lees je dit niet ????

Zullen we samen kijken wat er wél kan om jouw business moeiteloos te maken? Dát kan namelijk zeker, ook als je nog geen beroemdheid bent. Als je maar de goede keuzes maakt. Type YES hieronder, of stuur me een DM.

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?