Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-makkelijk-ondernemen

Ondernemen mag écht wel makkelijk zijn

Heb jij dat ook? Dat je jezelf van alles oplegt bij het ondernemen?
Ik wel dus. Zoals elke maandag een blog plaatsen. Da’s natuurlijk leuk en aardig, maar dan moet die er wel zijn! Soms gebruik ik een oudje, maar ik vind dat ik dat niet elke week kan doen. Nou ja, ik sluit niet uit dat dat de komende zomerweken wat vaker het geval gaat zijn, want de boot lonkt! En op de boot is het verboden voor laptops. (Zo blijft die echt een getaway ????)

Overigens lees ik dit terug en denk ‘shit… ik leg mezelf dus óók op dat ’t niet te vaak een oudje mag zijn!’. Euh…
Ik dus. Die mijn klanten leert dat je het jezelf niet te moeilijk moet maken. Dat ’t heus wel makkelijk mag zijn. Om je rot te lachen!

Wie heeft bedacht dat ondernemen zwaar moet zijn?

Maar goed, daar gaat het nu wel even om.
Ergens is het idee erin geslopen dat ondernemen moeilijk moet zijn.
Veel werk.
Bloed, zweet en tranen.
80 uur per week werken.
Geen tijd voor leuke dingen.

Ik spreek ze hoor! Die ondernemers die zeggen ‘Tja, ik ben ondernemer hè, dus dan heb je gewoon geen tijd voor ….’ Vul maar in: gezin, vrienden, uitgaan, luieren, genieten…

Dat is dus écht grote onzin.
Ik durf het nog wel heftiger te stellen. Wie zó onderneemt, is dus ontzettend verkeerd bezig.
Ga je niet volhouden joh!
Je ontneemt jezelf alle lol.
Je ging toch ondernemen omdat je alles lekker zelf wilde doen? Vrijheid? Weet je nog?
En in plaats daarvan ben je nu een slaaf van al die dingen die jij jezelf oplegt.

Ondernemen mag écht wel makkelijk zijn!

Ik hoor je denken: ‘Ja, hallo, Van der Linden! Je zeg net zelf dat jij jezelf ook dingen oplegt.’
Jep. True. Maar er is een verschil: ik zorg dat ik geen 80 uur per week werk. Ik ben daar gek zeg! Die tijd heb ik echt gehad hoor!
Het schrijven van een blog is een vrijdagklusje. Hoewel de blog de hele week al broeit in mijn hoofd. Soms niet, maar dan pak ik dus een oudje. Want ik ga er echt geen avonden lang op zitten hannessen. Dan heb ik leukere dingen te doen. En al werk ik echt wel soms ’s avonds en is er elk weekend wel een kleinigheidje dat aandacht moet, ik zorg dat de tijd die ik aan mijn bedrijf besteed binnen de perken blijft.

Hoe?

Het geheim zit in een goed concept

Om te beginnen heb ik een plan wat de basis is van mijn bedrijf. Mijn concept dus.
Aan dat concept hangen allerlei dingen die ik moet doen. En omdat ik weet dat ik ze moet doen, kan ik ze ook weer in een plannetje gieten.
Op maandag werk ik aan mijn bedrijf. De rest van de week combineer ik het werk voor en met mijn klanten met het bedenken/maken van content en netwerken. Als ik in de avond iets moet doen, geef ik mezelf ergens anders wat lege uurtjes.
Zo hou ik lol in wat ik doe, blijft er tijd over voor Marjolein zelf en blijf ik dus gezond en en gelukkig.
Want hoe ik ook hou van mijn werk en mijn geweldige klanten, voor mij is er altijd meer dan dat.
Zonder goed concept zou ik het niet voor elkaar krijgen. Omdat je dan maar wat doet. En dan moet je inderdaad effing hard werken om een mooi resultaat te halen. Jammer toch? Want ’t is echt niet moeilijk!
Als je er even je tanden in zet, dan staat het. En daar heb je écht megaveel lol van.

Hoe dan?

Nou bijvoorbeeld met mij! ????
Weten of dat ook wat voor jou is?
Boek NU een Proeverij: een boost call van 30 minuten over jou en je bedrijf.
Echt… Het levert je zó veel op. Zonde om het niet te doen!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?