Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-my-way

My way… or the highway! Doe het op jouw manier!

Ik vind december een lastige maand. Dat had ik als kind al. Hij is te vol. Voor mij dan. Sinterklaas, Kerst, mijn eigen verjaardag, Oud & Nieuw… En tussendoor gaat het leven dan ook nog door.
Nou ligt het niet aan de feestjes, want daar ben ik een groot liefhebber van. Maar wel aan al die ‘moetjes’, aan wat er allemaal ‘heurt’ rond de feestdagen. Ik heb nooit begrepen hoe het feest kan worden als je van alles moet. Ik HAAT moeten. Vanuit mijn tenen!

Nou moet je ook de rest van het jaar behoorlijk veel. En ook daar heb ik een broertje dood aan. Natuurlijk ben ik (inmiddels) wijs genoeg om te beseffen dat sommige dingen écht moeten. Uit fatsoen of respect. En die doe ik dan ook braaf. Maar verder doe ik over het algemeen de dingen op mijn manier.

En dat doe ik in alle opzichten. En, je voelt ‘m al aankomen, dat geldt dus ook voor ondernemen.
Tuurlijk, in het begin vond ik het retespannend en keek graag de kunst af van anderen, maar merkte al snel dat wat voor een ander werkt, voor mij niet zo’n succes hoeft te zijn. Of beter: Helemaal niet.

En dat geldt dus ook voor jou.

De manier waarop je onderneemt, je aanbod creëert, communiceert, netwerkt… Het werkt alleen maar als het past als een jas. Je hebt je eigen unieke stempel nodig om succesvol te kunnen zijn. En dan moet je het ook nog écht willen, want het is serieus hard werken. En vooral je eigen ding doen, niet te veel luisteren naar wat anderen vinden. Want… die zijn jou niet. En niet bang zijn dat klanten dan niet komen. De klanten die niet komen, zijn sowieso niet jouw klanten. Punt.

Zelf ga ik er steeds verder in. Ik laat me niet tegenhouden door ‘zou je dat nou wel doen?’, of ‘moet je op jouw leeftijd niet wat serieuzer worden?’. Want dat maak ik dus lekker zelf wel uit!

My way

Inmiddels heb ik alles losgelaten wat niet bij me past. En alles wat ik doe, dat ben ik. En wie daar niets aan vindt, is met zekerheid niet mijn klant. Of vriend, want privé werkt het wat mij betreft precies zo.
En natuurlijk werkt niet alles. Dan stop ik er weer mee. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat is ook ondernemen hè, het kan niet altijd halleluja zijn.

Ik wil maar zeggen, het enige wat je MOET is jezelf zijn. De dingen op jouw manier doen. Want op de lange duur is dat het enige wat voor je gaat werken. En dat is wat je wilt toch? Een stevige business opbouwen die tegen een stootje kan? Dat kan alleen als het helemaal ‘jij’ is.

…or the highway

Want als dat niet zo is, lieverd, kan je het vergeten.
ALS HET NIET VAN JOU IS, GAAT HET NOOIT VOOR JE WERKEN!
Echt nooit. Trust me.

Dus. Werk aan de winkel!

Maar hoe?

Eigenlijk is het heel simpel.
Wat kan je van alles wat je doet het allerbeste, wat kost je geen moeite, waar word je mega-super-gelukkig van? Als je dat in een plan giet, dan ben je er.

Oké, oké! Ik weet dat het niet zo simpel is als het er staat. En daarom heb ik de Kickstarter ontwikkeld. Daarin bouwen we stap voor stap jouw droomconcept. En na drie maanden staat jouw droombedrijf, met een droomaanbod, waar je droomklanten op af komen. Da’s serieus hard werken, maar dan héb je ook wat. Precies wat je wilt. Wat bij jou past. Zo word je namelijk wél succesvol. Wedden?

Waarom wachten?

Oh ja. Die Kickstarter staat nog op mijn oude website. Want zoals ik alles op mijn manier doe, heb ik ook de overgang van MarjoleinInschakelen naar De Conceptenbakkerij op mijn manier gedaan. Start before you’re ready. Want het concept stond, dus waarom wachten? My way… Ik hou ervan!
Ook zoiets. Maar da’s voor een nieuwe blog ????

Wat ik nu ga doen?
Mijn huis verder kerstklaar maken. Met een boom die ook al niet standaard is. Net als ik. En jij trouwens! ????

Check jij dan even mijn website of er wat voor je bij zit en stuur me een berichtje als je vragen hebt.

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?