Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

Ik ben klaar met alles wat het nét niet is!

Ik ben er klaar mee!

Yep!

Klaar met fluwelen handschoentjes.
Klaar met alles wat het nét niet is. 
Klaar met genoegen nemen met ‘wel oké’ in plaats van ‘YESSS!’

Het gebeurde net iets te vaak

Een Proeverij met een potentiële klant waarvan ik zelf eigenlijk vooraf al wist dat het niet een klant was die mij blij ging maken. En ik haar ook niet trouwens, want zo werkt dat. Het gekke was, dat ik tijdens zo’n gesprek dan bedacht dat ik haar best kon helpen en dan toch een aanbod deed. Ondanks dat stemmetje dat zei dat ik het niet moest doen. Maar dan zie ik zóveel wat makkelijk anders kan…

Nou ja. Misschien ken je het. Je wilt zo graag helpen, ziet wat er anders moet.
Maar toch… Dat betekent niet altijd dat je ook moet helpen.

Smoesjes!

Soms krijg ik een oprechte en terechte nee, en vind ik zelf ook dat we het beter niet kunnen doen. Dat is helemaal prima!
Maar vaak komen er smoezen. Geen tijd. Niet gebudgetteerd. Of -oh gruwel!- ‘Ik ga het nog even zelf proberen’.
En dan voel ik gewoon dat er meer achter zit, maar dat ze dat niet durven zeggen. Dat ze het überhaupt niet durven aangaan. Dat ze het te eng vinden om zich te laten helpen. Iemand die zich met jóuw bedrijf gaat bemoeien, die misschien wel gaat zeggen dat je het helemaal fout doet.

En dat snap ik, want dat dacht ik zelf óók heel lang. Tot ik mijn coach vond. Of nou ja, vond… We hadden al best een tijdje contact, maar echt de stap zetten vond ik te ver gaan. Of eigenlijk doodgewoon eng.
Tot ik een keer in een challenge stapte bij haar. Ik wilde het weleens meemaken. En in die week leerde ik wat ik kon leren van iemand die van buiten naar mijn bedrijf kijkt. Iemand met verstand van zaken dan hè, want aan bijvoorbeeld mijn moeder heb ik op zakelijk gebied nix (Sorry mam. Maar ’t is wel zo natuurlijk!). Sindsdien is ze dus mijn coach.
En ik denk niet dat ik nog zonder wil. Want die spiegel die ze me voorhoudt, de kanttekeningen die ze maakt bij mijn wilde ideeën, die heb ik nodig, heb ik gemerkt. Daar word ik beter en scherper van. En mijn bedrijf dus ook.

En weet je. Dat gun ik jou ook!

Stel je voor…

Stel dat je het voor elkaar krijgt om die angst in de hoek te slaan.
Stel dat je me dan laat meekijken in jouw bedrijf, naar jou. Samen kijken wat er beter, leuker, lekkerder kan. Voel je al hoe heerlijk dat is?

Terug naar de basis: wat vind je het aller- allergaafst om te doen? Voor/met welke klanten wil je dat doen? Hoe wil je dat doen? Onder welke voorwaarden?
Je bedrijf helemaal verbeteren, of opnieuw neerzetten. Soms alleen met een nieuwe jas, soms met veel minder, maar wel beter, aanbod dan je had.

Je moet niet bang zijn om knopen door te hakken, heftige beslissingen te nemen over je bedrijf en je klanten. Maar dat hóeft niet. Soms is het een kwestie van scherp stellen en een beetje pimpen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ik je iets door je strot duw wat je niet wilt.

Maar…

Ben je net een half jaartje bezig? Dan ben je niet voor mij.
Heb je geen budget voor mijn programma’s, of wil je dat niet vrijmaken? Prima om te brain picken hoor, maar wees dan eerlijk! Heel eerlijk: Dan besteed ik gewoon minder tijd aan je. Sorry not sorry.
Heb je al tig coaches en mentoren gehad, maar kan je het niet vinden? Kom alsjeblieft mijn tijd niet verspillen! Jij gaat het óók bij mij niet vinden en dat is dan mijn schuld. No thanks.
Denk je dat verandering komt zonder moeite? Sla mij maar over.

Ik ben er klaar mee!

Onaardig? Misschien. So be it. Ik zei het al: ik ben die fluwelen handschoentjes zat!

En ik kan dat niet blijven doen. Het leidt de aandacht af van al die geweldige ondernemers die wél mijn klant zouden willen zijn. Van jou! En het wil ook niet zeggen dat de klanten die ik niet wil níet geweldig zijn, maar dat zijn ze niet voor mij. Ik moet je niet alleen kunnen helpen, ik moet het ook willen. Alleen dan krijg je het allerbeste van mij.

Ik ga helemaal voor JOU!

Ik ga voor ondernemers die keihard meer willen halen uit hun bedrijf. Die weten dat het erin zit na een aantal jaar ondernemen, maar het er in hun eentje niet uit krijgen. Ondernemers die daarvoor willen werken, die niet alleen geld, maar ook tijd en moeite willen investeren. Die bereid zijn om alles op zijn kop te zetten om van hun bedrijf een effing groot succes te maken.
Díe ondernemers, daar ga ik van in de fik! Daar wil ik mijn benen voor uit mijn lijf lopen (wat ik ook doe voor mijn klanten!).

Wie dat dan zijn?

Zelfstandig ondersteuners (VA’s, tekstschrijvers, marketeers… iedereen die anderen helpt hun bedrijf tot een succes te maken).
Ze zijn al een paar jaar bezig, geen groentje meer.
Zitten niet meer lekker in hun bedrijf.
Hebben minder klanten dan ze zouden willen, of te weinig van het goede soort.
Weten dat het leuker kan, beter, lekkerder.
Maar in hun eentje niet verder komen in dat proces en dat ook weten.
Ze willen de lol weer terug, vlammen, schitteren. Maar wel graag op hun eigen voorwaarden.

Dán kan ik je helpen.

Denk je nou ‘Hé, dat ben ik!’

Boek dan gauw een Proeverij, zodat we kunnen kennismaken. Misschien loopt onze date wel uit op een prachtig happily ever after!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?