Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

How to be succesful

Hoe word je mega succesvol?

Succesvol worden. Dat willen we allemaal natuurlijk! En er zijn boeken vol geschreven over hoe dat nu doet.
Ik heb er best veel van gelezen, maar wat ik ervan leerde, is dat iets wat werkte voor de schrijver dat vaak niet doet voor mij. En de kans is groot dat dit ook voor jou geldt. En dat is niet zo raar. Want jouw manier van werken is niet die van een ander. Je hebt andere klanten, je leeft in een ander land, jouw branche is totaal anders… En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat ik bedoel te zeggen, is dat zelfs al zou je dezelfde ingrediënten hebben om een taart te maken, dan nog valt de jouwe anders uit dan die van de bedenker. Omdat jij het op jouw manier doet.

En toch wil ik het er even over hebben.

Dingen die succesvolle mensen altijd doen

Ken je ze? Die lijstjes?
Ik krijg er jeuk en rode vlekken van.
Alsof jij óók succesvol wordt als je die dingen ook gaat doen.
Alsof het zit in een dagelijks ijsbad, of om 5 uur opstaan… Dat zou wel héél simpel zijn.

En voor je denkt dat ik ingewikkeld ga doen: nope.
Want dat ís het niet.
Alles wat je níet moet doen, is anderen kopiëren, met de massa mee. ‘Iedereen doet het, dus dan zal het wel goed zijn.’ Want ondanks dat we het allemaal best weten, gebeurt dat toch nog vaak. Misschien omdat het veilig is? Maar ook hier geldt weer dat de methode van die anderen bij jou heel anders uit kan pakken. Of misschien wel hetzelfde, maar dat hoeft voor jou niet zo te voelen. Wat succesvol is, is namelijk óók voor iedereen anders.

Maar wat moet je dan wél doen?

De enige factor die jouw succes bepaalt, ben jij.

Van mij mag het hoor, dat ijsbad. Is best goed voor je. En wie weet wat het je brengt.
Maar laat je definitie van succes er niet door beïnvloeden.
Voor de een is het veel geld verdienen, voor de ander kunnen doen wat je zelf wilt en voor mij bijvoorbeeld, zijn het de stappen die mijn klanten maken, de successen die ze daardoor vieren. Dát is ook mijn succes.

Tuurlijk werk ik om geld te verdienen. Maar als ik niet zo belachelijk blij werd van wat ik doe, deed ik het niet. Dan deed ik iets anders wat minder of meer verdient. Als ik er maar blij van word.

De man switchte drie jaar geleden van aannemer naar 3D-scannen en heeft de tijd van zijn leven. En daarbij verdient het ook nog goed. Maar als hij er niet knettergelukkig van werd, dan deed ie het niet. Dat werkt niet. Zijn definitie van succes is lol in zijn werk, fluitend onder de douche om 5 uur ’s ochtends als dat nodig is. Dát is zijn succes.

En jij?
Wat is jouw definitie van succes? En heb je die al bereikt?
Wil je het met me delen?

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?