Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

NOOIT HET GOEDE MOMENT

Het is nooit het goede moment

Het was augustus 2008. Ik was verliefd tot over mijn oren. We zouden gaan samenwonen en ik zou mijn huis verkopen. Ik weet nog dat het bord in de tuin stond toen ik thuiskwam en ik toch wel moest slikken. Er zou dus snel iemand anders wonen in dat huis waar ik zo verliefd op was, op die wondermooie plek. Aan de andere kant ging ik terug naar wat ik toch altijd als thuis was blijven beschouwen, dicht bij mijn familie. Ik was happy!
Het werd september 2008. Die zomer hadden we geen idee van wat er in de wereld gebeurde. Onze wereld was genoeg. En we hadden dus die dreigende financiële crisis totaal gemist. Het was een totale verrassing dat alles instortte en een aarzelend stemmetje in mijn hoofd zei dat het weleens lang zou kunnen gaan duren met de verkoop van dat huis, maar ik luisterde niet. En trouwens, wat had ik kunnen doen? Gelukkig had ik nog geen idee hoe zwaar dat blok aan mijn been zou worden.

Blok aan mijn been

In de jaren erna sloeg de crisis genadeloos toe. We knokten om het hoofd boven water te houden, wat met de hakken over de sloot lukte. Midden in die crisis raakte ik tot drie keer toe mijn baan kwijt en besloot ondanks alles mijn eigen bedrijf uit haar slapende staat te wekken. Met succes.
Maar er hing nog altijd een blok aan mijn been, wat alsmaar zwaarder leek te wegen. Er waren tijden dat ik geloofde dat de last van dat huis, waar ik intussen allang niet meer verliefd op was, de rest van mijn leven zou blijven. Er waren dagen dat ik geen idee had hoe het verder moest, maar toch verder ging omdat er simpelweg geen andere optie was in mijn ogen.

Fast forward naar 2 oktober 2019. Met een ferme haal zette ik mijn handtekening onder de verkoopakte van het huis. Eindelijk. Ik denk niet dat ik ooit eerder zó blij en zó opgelucht ben geweest. Die streep onder het verleden was nu écht een feit. We konden verder. Ik huppelde zo ongeveer de deur uit bij de notaris.

Trots!

Vanaf die dag voelt alles anders. Vrijer, in alle opzichten. Alsof ons leven eindelijk écht weer van ons is.
Ook in mijn bedrijven is dat merkbaar. Ik nam een business coach in de arm en die zorgt ervoor dat ik al die dingen die ik zó graag wilde ook echt uitvoer. Zonder haar had dat vast ook wel gekund, maar niet zo snel en niet met de mega-snelheid die er nu in zit.
Ik was al trots op mijn bedrijven, maar ook die trots groeit. Omdat ik meer dan ooit doe wat ik écht wil.

Inspiratie

Waarom ik dit allemaal vertel? Omdat ik denk dat ik jou ermee kan inspireren om niet op te geven als het tegenzit. Omdat het altijd weer goed komt, hoe lang dat soms ook duurt. Zonder die gedachte had ik het niet gered en ga jij ook opgeven. Te vaak zie ik mooie ideeën verhuizen naar de prullenbak: te ambitieus, te veel werk, niet het goede moment. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat als je écht wilt, per se wilt slagen, je dat ook gaat doen. Maar niet vanzelf.

Begin gewoon nu!

Nu is 2021 niet het beste jaar om los te gaan, denk je misschien. Maar ik denk dat je het mis hebt.
2021 is júist het jaar om los te gaan. De wereld staat al op zijn kop, dus waarom geef je jezelf niet een extra duwtje? Wat heb je te verliezen? Je angst? Goed plan!
Weet je niet waar te beginnen? Ik wel! Laten we bellen om te zien of we samen kunnen doen ????

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?