Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-blue-monday

Geen Blue Monday

Blue Monday

Ik had er nog nooit van gehoord. Tot ik op deze dag in 2015 in de auto zat onderweg naar huis nadat ik te horen had gekregen dat mijn contract niet werd verlengd. Op de radio besprak een psycholoog de zin en onzin van dergelijke dagen. Hoewel ik niet zoveel heb met dit soort speciale dagen, vond ik het ’t toppunt van ironie.
Eerder al schreef ik er een blog over. En dat ga ik vandaag dus niet doen. Iedereen doet dat namelijk. Daarbij heb ik het dus al gedaan.
Maar vanwaar deze inleiding dan?

Eigenwijs is my middle name

Nou ja, ik kon er slecht omheen natuurlijk. Zeker in deze tijd is deze Monday wel heel erg blue. Maar waar ik het eigenlijk over wilde hebben met je, is eigenwijsheid. Of eigenlijk: Eigen-wijsheid. Ja, die lading is anders hè, met dat streepje ertussen.
Als je eigenwijs in het woordenboek zoekt, is de kans vrij groot dat mijn naam in de beschrijving staat. Ik doe de dingen namelijk het liefst op mijn manier en op mijn tijd. Mijn eigen wijsheid vindt dat dat zo kan.

Nou gebruik ik best weleens een inhaker, waaronder die van vandaag. Maar niet te vaak, want soms hangt het voor mijn gevoel nergens aan én wil ik gewoon wel even wat anders zien en horen.
Want tja, die Blue Monday komt me dit jaar dus echt wel mijn neus uit. In elk radioprogramma komt het langs en mijn tijdlijn staat er bomvol mee. Prima hoor, maar ik doe niet mee dit keer.

En stiekem vind ik dat jij dat ook wat vaker moet doen

Te vaak lijken alle posts op social media op elkaar (en ja, daar doe ik soms ook aan mee!), te vaak weet ik na het lezen van een post niet meer van wie die was, omdat ze allemaal min of meer hetzelfde hebben.
Soms springt er een uit. Van een ondernemer die gewoon sch**t heeft aan hoe het hoort of moet en het lekker op heel eigen wijze doet.
Want dat is wat eigenwijsheid doet: Het onderscheidt je van de massa. Het maakt je anders dan de rest en juist daarom blijven je volgers hangen aan je posts en zullen ze zich ook nog herinneren dat ze van jou zijn. En laat dat nou zijn wat je wilt! Dat klanten jou zien en niet die andere aanbieders…

Dus.

Een pleidooi voor eigenwijsheid

Want jouw eigen wijsheid vertelt je wel wat goed is en wat niet. Laat niemand je vertellen dat het anders moet omdat het zo hoort. Als ze zich druk maken over hoe jij het doet, maakt het blijkbaar iets los. Yesssss!!
In veel gevallen ben jij je bedrijf en is er dus niets op tegen dat je bedrijf uitstraalt wat jij bent en hoe jij bent. Reden waarom ik als een halve Neanderthaler met een pollepel tussen mijn tanden op de foto ging. Want wat een ander er ook van vindt: Dat ben ik ten voeten uit. Niet om ‘lekker gek’ te zijn, maar omdat dat beeld als niets anders weergeeft dat ik mijn tanden zet in elk case die ik krijg. En oké, omdat ik me echt niets aantrek van hoe het hoort.

En jij?
Ben jij eigenwijs genoeg om je eigen koers te varen? En wat is dan typisch jij? Kan dat op de foto? Ik kan niet wachten ze te zien!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?