Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-herinneren

Een jaar om te herinneren

Ik was dit dus niet van plan hè, een terugblik. Beter vooruitkijken en dit jaar snel vergeten. Maar een post van Contentexpert Extraordinaire Lotte zorgde dat ik van gedachten veranderde: Want dit was in alle opzichten een jaar om te herinneren. En niet alleen vanwege dat stomme virus. Gelukkig.

Ik ben een idioot

2020 zou sowieso een jaar van verandering worden voor mij en mijn bedrijf. Want ik baalde behoorlijk van sommige werkzaamheden en wat me gelukkig maakte, daar kwam ik lang niet genoeg aan toe.
En het gekke is: Mijn omzet was meer dan goed te noemen, het werk ging me makkelijk af, kwam min of meer vanzelf naar me toe… Alleen een idioot zou daar iets aan gaan veranderen. Al helemaal midden in een crisis, een tijd waarin je gewoon blij moet zijn met wat je hebt.

Nou, die idioot ben ik dus. Ik ben nou eenmaal op mijn best als ik écht word uitgedaagd en ik viel bijna in slaap, zo saaaaaaai vond ik mijn werk soms. Dus in oktober rondde ik mijn laatste grote ondersteuningsklus af en weigerde een paar geweldige nieuwe opdrachten. Idioot? Misschien. Om me heen dacht de wereld in elk geval dat ik gek geworden was. En gek ben ik misschien ook wel, ik doe gewoon als ik voel dat het goed zit. Voor mij niks nieuws trouwens. Voor de rest van de wereld, in elk geval het deel dat mij wat minder goed kent, blijkbaar wel. Gelukkig had ik het vertrouwen van man en coach, dus wat kan me dan gebeuren?

Ik zette alles op zijn kop

Ik zette alles op zijn kop en veranderde zelfs de naam van mijn bedrijf. En zonder nieuwe website, logo, huisstijl ging ik ervoor. In oktober van dit jaar lanceerde ik De Conceptenbakkerij. Ik ging doen waar mijn hart lag, én mijn grootste talent: Samen met ondernemers hun meest geweldige, likkebaardend lekkere concept uitwerken en een onweerstaanbaar aanbod neerzetten voor hun klanten.

En voor je nu denkt: Nou, die Van der Linden heeft het weer lekker voor mekaar… Daar zitten wel wat haakjes en oogjes aan hoor, lieve lezertjes.
Ik zit nog in de opbouwfase. Wat betekent: Hard werken, (relatief) weinig verdienen. Mijn omzet bereikte in december zelfs een ‘all time low’. Niet dat ik dat niet verwacht had, maar om heel eerlijk te zijn, word ik best sip van mijn bankrekening. Het zet deze idioot wel weer effe met twee benen op de grond, vrij hard zelfs. Want stiekem hoopte ik zelf natuurlijk ook op een instant succes. Maar het is net als ik mijn klanten vertel: Het vergt tijd en ouderwets hard werken om succes te krijgen. Quick fixes werken niet. Of het moet iets zijn wat je met duct tape kunt plakken, maar probeer dat maar eens met je concept ????

Ik ga niet voor minder dan fantastisch

Anyway. Ik maakte het mezelf weer eens lastig dit jaar. Ik heb er een handje van om de randjes op te zoeken. Da’s een eigenschap die ik niet kan intomen, zelfs niet nu ik toch echt wel als volwassen beschouwd kan worden. Ik blijf er lekker scherp van.
Gek? Mag je vinden hoor, lig ik niet wakker van!
Maar… Ik ga gewoon niet voor minder dan helemaal te gek en fantastisch. Ik ben ondernemer geworden om te kunnen doen wat ík wil en me niets te laten opleggen door anderen. Kan mij het schelen wat hoort. Ik wil het. Punt.

En om het even in perspectief te zetten; wat ik bereikte in een paar maanden met De Conceptenbakkerij: Het aantal volgers op social media verdubbelde, de mailing lijst verdrievoudigde zelfs. Mijn mini-magazine wordt wild gedownload en voor mijn verjaardagstraktatie, de gratis Concept Scan, was de belangstelling overweldigend. Dit helpt me herinneren dat ik goed bezig ben.
Dus. Het komt eraan! Ik weet het!

Ik ga knallen

Ik ben van plan te knallen in 2021. Mijn klanten te laten knallen, ze hun dromen te laten waarmaken, zonder grenzen als het even kan.

Maar eerst even gas eraf. Want op 4 januari wordt eindelijk mijn onwillige rechtervoet gerepareerd. Goed begin van het nieuwe jaar, vind ik zelf. Maar goed, ik ben een beetje raar blijkbaar. So be it!

Ik wens je een ontzettend fijne jaarwisseling en een spetterend, knallend, succesvol, maar vooral gezond en normaal 2021. Verlang jij daar ook zo naar?

Maak het een jaar om te herinneren!

P.S.: Wil je nou écht goed beginnen? Download dan even dat mini-magazine als je een van die ondernemers bent die dat nog niet gedaan heeft, dan weet je waar je moet verbeteren als je (meer) klanten wilt! Dan wordt ook 2021 een jaar om te herinneren! ????

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?