Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

Altijd iets te redden

Denk je echt dat er niets meer te redden valt?

Het werk dat er was, was te weinig, te laag betaald om ervan te kunnen leven en eerlijk gezegd ook niet zo heel boeiend. Het werk dat ze wilde doen, kwam maar niet. Eigenlijk had ze veel te lang gewacht met actie ondernemen. Ze dacht dat er niets meer te redden viel. En toen kwam ze bij mij terecht.
Op het moment dat ze het niet meer zag zitten en het bijltje er bij neer wilde gooien. Maar daar ging ik niet mee akkoord.
Ik heb haar aan het werk gezet: waarom was ze ook alweer ondernemer geworden? Waar is ze steengoed in, wordt ze belachelijk gelukkig van?
Het was nog maar de eerste opdracht, maar het gaf haar de moed om toch door te gaan. Sterker nog: ze heeft haar business nu precies zó neergezet als ze eigenlijk altijd wilde. En met succes.

En daar zit jij dan

Duimen te draaien, zwetend denkend aan je bankrekening die onherroepelijk slinkt, zonder uitzicht op betere tijden, omdat er gewoon niet genoeg klanten komen. Misschien ben je al zover dat je het liefst de hele dag onder een dekentje op de bank ligt, weg van alles! Er valt toch niets meer te redden aan dat bedrijf van je.

Hey joh!

Kruip uit de paniekstand, tijd om te hergroeperen!
Durf jij jouw angst en onzekerheid te parkeren, je (oude) plannen uit de kast te pakken en die fijn te slijpen, bij te werken en je klaar te maken voor een nieuwe stap?
Er is geen beter moment dan dit! Je hebt toch weinig te doen en werken aan je bedrijf is minstens zo waardevol, zo niet waardevoller, als werken in je bedrijf. En nee, dat brengt niet direct geld in het laadje, maar als je snel aan de slag gaat, zou het zomaar kunnen dat je tóch wat verdient de komende tijd.
Wat let je?? Spring van de bank, achter je laptop en get going!! Je zult zien dat dat positieve energie geeft en dat is altijd goed.

Maar waar begin je?

Simpel: Zet je ideeën op papier. Wat was het ook alweer dat je “ooit” wilde doen? Wat is je diepste wens op zakelijk gebied, waar word je nou écht gelukkig van? Pak je ondernemingsplan erbij (als je dat hebt). Stel jezelf vragen:
Ben ik nog bezig met dat wat ik wilde doen? Wil ik nog wel wat ik toen wilde?
Het zijn vragen die je dagenlang kunnen bezighouden en dat komt best mooi uit in jouw situatie. En het geeft je nog energie ook, nadenken over wat er allemaal kan.

Er is echt nog wel wat te redden!

En als je nou denkt ‘pffff.. geen idee waar te beginnen!’… Plan dan een gratis Proeverij bij mij: een gratis boost call van 30 minuten waarin ik je op weg help en je laat zien wat je bedrijf zou kunnen worden. Want jouw bedrijf is nog lang niet dood!
Klik op de link hierboven om jouw Proeverij aan te vragen. Of reageer met YES hieronder of in mijn DM, dan stuur ik je de link.

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?