Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

Als je doet wat je nooit deed (1)

Als je doet wat je nooit deed…

…krijg je wat je nooit kreeg! Als je durft.

Da’s een variatie op die uitgekauwde quote die je vast wel kent. Ik hou van variatie!
En van doen wat ik nooit deed trouwens. Lekker stretchen! En daarom is het ondernemerschap mij op het lijf geschreven! Maar zelfs als dat (nog) niet zo is, kan je erin groeien. Je durf om dingen te doen kan groeien!

Doen wat je eng vindt

Als je wilt groeien, op welk gebied dan ook, is het geen optie om dingen niet te doen omdat ze eng zijn.
Want je gaat ’t juist daar vinden, in dat gebied waar je nooit kwam: die klant die perfect bij je past, die omzet waar je nu al zo lang van droomt… En al gebeurt het niet gelijk, elke spannende actie is een stap in die richting. Je durf groeit bij elke stap. Jij als ondernemer groeit bij iedere stap!

Neem mij nou, met mijn lives. Ik deed het in mijn broek! Doodeng vond ik het. Maar mijn bedrijf nam reuzenstappen omdat ík dat deed.
En een tijdje geleden deelde ik mijn frustratie en onmacht, live. Het staat nu voor iedereen zichtbaar op Instagram. Het was een grens die ik niet dacht over te kunnen, maar ik deed het tóch. En weer gebeurde er iets bijzonders, omdat anderen zich herkenden, ze beseften dat niet alles glitter en ballonnen is, bij niemand. Ik heb de mooiste gesprekken gehad, er zijn nieuwe verbindingen ontstaan. En wie weet wat daar weer uit komt?

Wat als het niet werkt?

En daarom is het ook niet erg om iets te proberen wat niet werkt. Dan stop je er gewoon weer mee. Niemand lacht je uit. De meesten zullen je bewonderen om je lef, misschien geïnspireerd raken. Dan maak je impact. En dat wil je toch?
Je hoeft het niet te plannen, maar denk eens wat vaker als je een idee krijgt ‘let’s do this’, zodat dat stemmetje in je hoofd vanzelf zijn mond wel houdt. Of de niet eens de kans krijgt zich te laten horen!

Wat durf jij (nog) niet?

Wat zou je willen, maar durf je niet zo goed? Wat houdt je tegen?
Zullen we samen kijken wat er nodig is om het gewoon te doen??
Let me know! Let’s do this!

Of lees eerst mijn e-magazine. Da’s minder eng 😉 Just say YES (dat durf je zéker!), dan stuur ik je de downloadlink!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?