Blogs

Wekelijks een verse blog: Een smakelijke mix van hulp bij de groei van je bedrijf en jouw groei als ondernemer.

blog-dream-big

5 redenen om het wél te doen

“If your dreams don’t scare you, they’re not big enough”
(Ellen Johnson Sirleaf, allereerste vrouwelijke president van een Afrikaans land – Liberia 2006-2018)

Iedereen heeft grote en kleine dromen, maar gek genoeg worden vaak alleen de kleine, met weinig risico’s, waargemaakt. Terwijl het waarmaken van je grote dromen, die je met recht angst aanjagen, je het allergelukkigst maakt.

Ik durfde niet, maar deed het toch

Ik heb mijn eigen verhaal al vaker verteld. Dat ik midden in de financiële crisis, zonder spaargeld, mijn eigen bedrijf uit haar lange slaap wekte. Omdat ik zo ontzettend graag wilde ondernemen en gewoon voelde dat ik geen andere keus meer had dan met knikkende knieën de sprong te nemen. Het scheelde dat ik iemand naast me heb die in me geloofde, die nooit getwijfeld heeft dat het zou lukken. En hij had gelijk. Maar wat héb ik wakker gelegen!
De switch naar 100% business mentor die ik maakte was er ook zo een. Wat als er geen klanten komen? Wat als ik niet genoeg verdien? Visioenen van een lege agenda en schuldeisers plaagden me ’s nachts. En eerlijk gezegd doen ze dat nog weleens. Manlief noemt me soms een allesvrezer, maar ik houd het erop dat ik gewoon te veel fantasie heb. Meestal komt dat goed uit, maar zwetend in je bed midden in de nacht gewoon wat minder ????

Welke droom hou jij verborgen?

Zeg eens eerlijk, welke droom heb jij die je niet eens durft uit te spreken? Die droom waarvan het waarmaken je onuitsprekelijk gelukkig zou maken? Die droom die bijna niemand kent?
En waarom doe je het niet? Durf je het niet?
Ben je bang voor wat ‘ze’ zullen zeggen of vinden?
Ben je bang dat het mislukt?
Waarom zou het eigenlijk mislukken? Je hebt toch al meer gepresteerd dan je voor mogelijk hield? Waarom dit dan niet?

5 redenen om het wél te doen

  1. Kom eens kijken buiten je comfort zone, dat is waar het feestje is! Echt!
  2. “Had ik maar” blijft je de rest van je leven achtervolgen. Nee, dáár word je gelukkig van…
  3. Geloof in jezelf is de helft van je succes. “Wat als het mislukt?”, is altijd de verkeerde vraag.
  4. Je hoeft niet alles ineens te laten vallen voor die ene droom. Maar je mag die droom niet laten vallen voor al het andere. Daarmee doe je jezelf tekort!
  5. Plezier maakt gelukkiger dan geld. Echt! (Trust me, I’ve been there!)

Je zou de eerste niet zijn!

Ik ken iemand die van een goedbetaalde baan bij de bank overstapte naar de zorg.
Ik ken iemand die emigreerde en opnieuw begon.
Ik ken iemand die zijn oude werk eraan gaf om te gaan pionieren op totaal nieuw gebied.
Mensen die vonden dat het nu moest gebeuren. Die geloofden dat het kon. En het deden. En ze hebben gemeen dat ze nu meer dan ooit plezier hebben in wat ze doen, in hun leven. Die ondanks de offers die ze misschien hebben moeten brengen voor hun droom het zo opnieuw zouden doen.

Ik weet dat je droomt van dat gave bedrijf…

En jij? Hoe zit het met jouw droom? Dat droombedrijf, met die droomklanten. Het kan hè! Je hoeft alleen maar te springen. En dat hoeft niet alleen: Als je een Boost Call bij mij aanvraagt, kunnen we samen een begin maken. En echt, als je eenmaal bent begonnen, ben je niet meer te stoppen.

Let’s do this!

chocolade-witte-rand

Reageren?

Wil je reageren op deze blog? Heb je een vraag?

Of kun je er geen chocola van maken?

Stuur me een e-mail! Dan beantwoord ik deze graag.

En?

dcb-icon-infobox-pollepel

Smaakt het? Lust je meer?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! Elke 2 weken verse content.

Lekker toch?

Wil jij elke 2 weken lekkere tips, nieuwe ingrediënten en nog veel meer?